Pet Peeve

Sećam se svog prvog telefona. Sećam se i broja, što nije teško zapamtiti kada si ih za skoro deset godina imao samo dva. 
Taj drugi je još uvek živ, do daljnjeg.

Sestra i ja smo negde u isto vreme dobile nove igračke, moja je bila Nokia 3310. Čoveče, šta bih sada dala da mi baterija poživi sedam dana.

To su bili dani..
Elem, kako smo nas dve ušle u svet mobilne telefonije?
Sedele bismo jedna do druge i razmenjivale poruke, bila nam je to glavna zanimacija sve dok ne ispucamo kredit.
Nakon te atrakcije, koja mi je i danas mrska, stižemo do druge - melodija iz novina.

Kada ste žurnim pokretom ruke izgrebali crnu traku došavši napokon do broja, uplatili biste kredit. Časopisi su bili kao droga, na poslednjoj stranici svakog bila je mala prodavnica melodija u svojoj štampanoj formi. Na vama je bilo samo da pošaljete poruku. Pare odoše, a u vaše poštansko sanduče stigle bi nove note koje će krasiti svaki novi poziv koji vam bude upućen.

Pre svih pokemona živela je jedna zmija..
Vlasnik telefona je igru završavao u udobnosti svoje fotelje, živ i zdrav.
Da se vratim na SMS i samu poentu priče tj. sitnicu koja me iritira.
Kad god šaljem SMS nastojim da moja poruka bude kristalno jasna. Svako slovo i svaka tačka.. Danas, danas su neka nova i brža vremena, pišem kao da imam sto godina, ali za mali vremenski period toliko se toga promenilo i brzinom svetlosti se razvija i napreduje da se ponekad osećam kao fosil.
Svi me ionako zezaju zbog moje "U moje vreme" rečenice, što da ne priznam da se zaista tako i osećam iako ću uskoro oduvati tek nejake 24 sveće sa torte.

Kao što rekoh, vremena su brža, pa zašto bi se iko mučio da kroz tu poruku ostavi utisak pismene, iole elokvente osobe kada prosto može da skrati celu priču. Sve što je ponekad dovoljno su šačica slova, nikako više od pet, šest, ko će na to da gubi vreme?!

'Cause, why bother??
Priznajem, ne razumem te današnje skraćenice, jedino što ja ponekad skratim je ODGOVORI. U svom pripravničkom stažu uspešnog telefoniste (lupih, ali shvatate poentu) pribojavala sam se tj. umišljala da će se ljudima zasmetati to ODG, začuditi ih, pa sam i to izbegavala u startu sebe odvikavajući od skraćivanja.
Tek nedavno sam dešifrovala ROFL (rolling on the floor, laughing), svakodnevno naletim na neku novu, pa guglu tražim elaborat na datu temu tj. skraćenicu.
Naše skraćenice 21. veka žive u zasebnoj vasioni, NZNM, NMG, BZVZ..
Ni ne znam koje sve postoje, pretpostavljam da je sve podložno ovakvom vidu sakaćenja. Jedino što znam je da moram razrešavati enigmu kada god mi je u poruku umetnuta neka nova, remek delo lenjosti.
Stare, poznate i priznate koje stanuju u pravopisu su OK, služe svrsi, za razliku od ovih modernih mozgalica.


Naposletku, stižemo do gluposti koja je odgovorna za ceo tekst. Posledica i produkt je svega gore navedenog.
Toliko mi je bila glupa da sam prosto morala nekom da kažem, krstim se i rukom i nogom (ironija).☺

Nekadašnji pop u mom nekadašnjem prebivalištu objavio je status i u dnu istog napisao - Bog vas blagoslovio.
Komentari idu u vidu skraćenice njegove poslednje rečenice - BVB.

Mislim, WTF?
Kuda ide ovaj svet..
Moderni vernici i Bog u trendu.
Čestitam razvoju ljudske vrste.

Neuništiva.. ☺
XOXO, Keti ❤

Коментари

 1. Lenjost generacije 21. veka - kažem ja sa će se obistiniti filmić Wall-E. 😂

  ОдговориИзбриши
 2. Brzina življenja je jedan vrlo loš izgovor, a suština je želja da se isti razlikuju jer, Bože moj, izmišljaju "toplu vodu" a to je veoma značajno, a samim tim i oni. Da, dobro si rekla, glupost, ali i polupismenost, a sve više i nepismenost.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Slažem se, sve je veća nepismenost. Ja sam na ove skraćenice nailazila zato što su autori smatrali da je baš fora pisati tako. Rekla sam da mi sledeći put pošalju praznu poruku. 😊

   Избриши
 3. Hahaha znači ženo sledeći put me upozori na kraj, gledaju me svi u čitaonici koliko se smejem.😆
  Jao muke naše.😆

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nemaš brige javljam sledeću put, ide napomena u podnaslov. :)
   Malo smeha nikad nije na odmet, makar ometali i druge. :D

   Избриши
 4. Nasmeja me ovaj post. Nepismenost....Kod mene u zgradi na postanskom sanducetu jednog stana prezime napisano cirilicom, ali slova I ( kojih ima 2 u prezimenu) napisana kao latinicno N! OMG :-))))))) Inace radim su srednjoj skoli tako da su mi ove skracenice, a i nepismenost uobicajena pojava. Nije bas tema posta ali imala sam ucenika koji je ono sto sam ja pisala na tabli, predajem engleski i sve je bilo na engleskom, u svoju svesku prepisao sve sa table ali cirilicom!! :-))))))))

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Opasan taj mali, parola snađi se :)
   Ili je prosto preterani patriota, sve piše po Vukovom pricipu na maternjem pismu. :D
   Kako se ljudi ponekad "snađu" i šta sve prekrste može da nas zabezekne (čest slučaj):)

   Избриши
 5. pa sjajno ti je ovo :D
  Slatko sam se ismejala. Moram da priznam da kada mi je smor u društvu često i sama posegnem za "spravom" (zavisna sam o netu šta da radim) ali se maksimalno trudim da izbegavam korišćenje u javnosti barem iz poštovanja :)
  Ali si me slatko nasmejala evo tri ujutru budim zgradu :D

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Samo se vi smejte, znači da sam uspela. :)
   Ja posegnem za telefonom kada mi je atmosfera za stolom ekstremno dosadna, pa uz kuckanje molim Boga da što pre zbrišem kući.. :)

   Избриши

Постави коментар

Popularni Postovi