Time In A Bottle

Shvativši kako neću stići završiti ovomesečni Movie Hour došla sam na drugu ideju, 2u1 filmski predlog. Tema razgovora su filmovi koji imaju istu polaznu tačku dok su priče dva različita sveta. Sudar istih se ogleda u ljubavi prema flaši, uticaju alkohola na živote dva bračna para.
Filmovi su:

Da mi je neko rekao da ću Lemona prestati doživljavati kao dežurnog šaljivdžiju ne bih mu verovala, ali tako je. Za uloge u dramama s težom tematikom idealan je izbor. Unoseći u sivilo priče sebi svojstven šarm i dozu humora od svake scene načinio je život. Sliku uspona i padova.

Bračni par Klej ima sve uslove za skladan život, mladi, uspešni i zaljubljeni. Prvi trenuci zajedničkog života obojeni su crvenim signalima uzbune koji su uspešno zanemareni te je pad u ambis i više nego očekivan. On je alkoholičar, a ona ovisnik o čokoladi, što je, prema kasnijim rečima Džoovog "saborca", ovisnost koja je lako bila zamenjiva onom težom, alkoholom. Labilnost karaktera dovodi je pred vrata pakla iz kog ne pronalazi izlaz dok on u međuvremenu pronalazi nov, nepoznat, način života pod okriljem trezvenosti.
Da li će pobediti ljubav prema alkoholu ili snaga volje na vama je da otkrijete.


Prvenac Majka Nikolsa doneo je Elizabet Tejlor ulogu života. Bračni par Barton ujedinio je svoje snage na filmskom platnu po četvrti put od ukupnih jedanaest. Film koji je nominovan za Oskara u svim kategorijama za koje je to bilo moguće, uključujući i celu glumačku postavu od kojih su trofej dobile supruge, Marta i Hani.

Uloge Džordža i Marte ujedinjenje su snaga ali i njihov okršaj. Brak koji je zasnovan na iluzijama i samo njima znanoj stvarnosti postavljen je kao predstava pred publiku koju čine dobronamerne komšije. Godine pretvaranja i utoljavanja bola u piću uzeće svoj danak nagnavši Martu da prekrši sveto pravilo sporazuma. Izlaskom tajne na videlo na scenu stupa smrt. Izbor žrtve menja Džordžu i Marti živote iz korena.


Ne zamerite mi izostanak uobičajene rubrike, svi uslovi su se stekli da pomenem upravo ova dva filma. Ukoliko ste ih gledali ostavite utiske u komentarima, ukoliko niste imate moju veliku preporuku. Zapitajte se sledeće:
Da li je stvarnost međ lepotama iluzije vredna vremena provedenog "u boci"?

Hvala na čitanju,
Keti ❤

Коментари

  1. Pa, dobro, jesi li živa?!?:)))))
    Stvarno sam se zabrinula!:*
    Nisam gledala ni jedan od ova sva filma, posebno me sramota zbog "Ko se boji Virdžinije Vulf", klasik je, moraću to da ispravim kad-tad.
    Dopada mi se kako si ih predstavila i povezala teme.:)
    Ja se u vezi sa "alkoholičarskim" filmovima najpre setim "When a man loves a woman". Meg Rajan i Endi Grasija, utefteri na listu ako nisi već gledala, vredi pažnje.

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Deset dana za blog su večnost. ☺
      Tu sam, ne brini. Za kraj meseca vas čeka kolumna, kako je i red.. Ova nedelja mi je proletela, sutra na balet pa će i o tome biti reči.

      Hvala za predlog, nisam gledala.💋

      Избриши
  3. Sviđa mi se ideja i kako si ih povezala lepo :)
    Nisam ni jedan od ova dva gledala da budem iskrena slabo stojim sa starijim filmoivma pa ne znam ali "ko se boji Virdžinije Vulf" planiram davno da gledam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Javljajte utiske obavezno, filmovi su sjajni. Tema je odrađena s puno pažnje i preciznosti.
      Savetnik na Lemonovom filmu je bio jedan od osnivača anonimnih alkoholičara.

      Избриши
  4. Hvala na preporukama ! Jesi gledala "Leaving Las Vegas" ? Nikolas Kejdz i Elizabet Su . Ista tema, sjajan film .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na preporuci, Ena. Ukoliko se ne varam Kejdž je za taj film dobio Oskara?
      Potrudiću se da ga odgledam, nešto nisam njegov ljubitelj, pa mi teško pada. :D

      Избриши
    2. Haha , vidi razumem te u potpunosti , ovaj film i jeste donekle kriv što mi je Kejdž bljak ali to je prvi film sa njim u glavnoj ulozi koji sam gledala .

      Избриши

Постави коментар

Popularni Postovi