Top 10_Disney Music Moments

S vremena na vreme osvrenem se na detinjstvo, a jedna od prvih asocijacija na isto svakako su junaci Voltove radionice. Za njih smo navijali, s njima smo se radovali, uz njih smo pevali. U današnjem tekstu glavne zvezde su upravo pesma i ples.
Krenimo redom:

10)"Down In New Orleans" 

Pored same priče, koja je u svetu bajki jedna od najpoznatijih, ovom filmu me je privuklo i doba u kom je ista smeštena. Džez Nju Orleansa i krokodil ala Luj Armstrong nije sve što će vas opčiniti, osim princeze i žapca tu je i junakinjina vrcava najbolja drugarica Šarlot kojoj je meni lično glavni izvor smeha u filmu.

9)"In Summer" 

Znam da sam ga negde već pomenula, ali ne škodi da obnovimo gradivo. Zvezda celog filma mi je upravo Olaf premda volim i Anu sa njenim "Do You Wanna Build A Snowman". Duhovita je i nepopravljivo optimistična baš kao i Olaf.

8)"Bare Necessities" 

Gledanje ovogodišnje ekranizacije je bilo obezno samo zbog ove pesme, volim Balua i njegovu životnu filozofiju. Kada ga ugledam prvo na šta pomislim je naša stara i uobičajena reč opušteno. Bagira mu je suprotnost te su zajedno idealan tim, predstavnici pravičnosti, odgovornosti i pozitivnosti u džungli.

7)"Dream Is A Wish Your Heart Makes" & "Once Upon A Dream"

Ne mogu se odlučiti zato i stoje jedna do druge. "Pepeljugu" volim zbog sporednih likova, miševa i ptica (da, ptica) koji su njeni najbolji prijatelji. Iz sećanja želim da izbrišem postojanje nastavaka koje sam odgledala vođena nostalgijom.
Nisam preterano zaljubljena u "Uspavanu lepoticu", gledala sam je kao dete, naravno, ali su mi iz celog filma srcu drage ostale samo gore navedena pesma, Grdana i scena u kojoj vile šiju haljinu. Sve ostalo mi nije interesantno.

6)"Hakuna Matata" 

Svaka čast Eltonu, ali moj glas ide ovom dvojcu. Pesmu sam prvi put čula u verziji sinhronizovanoj na hrvatski jezik, otud drugi video. Volim i jednu i drugu.
Nejtan Lejn je savršen izbor za Timona.

5)"Under The Sea"

Poput "Pepeljuge" i ovaj film ima dva nastavka, od kojih ja tolerišem onaj drugi tj. treći ukoliko u obzir uzimamo sva tri filma. U ovom Diznijevom ostvarenju najdraža ličnost mi je Sebastijan, očinska figura i glas razuma. Volim i pesmu "Kiss The Girl" što će reći da je dobitna kombinacija ona u kojoj Sebastijanu daju mikrofon.

4)"Everybody Wants To Be A Cat"

Dugo ga nisam gledala, ali mi je u sećanju ostao svaki kadar. Nisam mogla nikako pronaći sinhronizovanu verziju na koju sam, kao dete, navikla. Moram uskoro da ga odgledam, uželeh se slika Pariza koje su mi kroz ovaj film i predstavile grad. Muzika je savršenstvo, od prve do poslednje numere.

3)"Be Our Guest"

Još uvek smo u Francuskoj. Verujte mi ovde je već postalo čupavo, jer neopisivo mnogo volim ovu i naredne tri pesme. Ali, šta reći za "Lepoticu i Zver" što već rekla nisam? Ah da, Limijer je šmeker. Jeste, svećnjak je šmeker. A gospođa Pots me uvek seti na baku. Da obožavam svaki segment filma jasno je odavno.
Najnoviju ekranizaciju čekam, ponajviše, zbog svećnjaka, časovnika, biblioteke i naravno Zveri, glas mu je divan.

2)"Bella Notte" & "He's A Tramp"

Jedino čega sam se u ovom filmu užasavala su one dve mačke, svaka čast Pegi Li, ali rađe ću slušati numeru iz kafilerije ako već nameravam uživati u njenom glasu. U trećem videu možete videti Volta, Pegi i ekipu na delu. Saznajte kako su se pesme našle u filmu i ko ih je rasporedio.

1)"Let's Go Fly A Kite"

Ova pesma je šlag na torti jednog savršenog filma. Sama simbolika tog zmaja je meni bila dovoljna da pustim suzu. Voltu je najdraža Diznijeva pesma bila numera iz ovog filma, "Feed The Birds".
Ukoliko još uvek niste odgledali film imate moju preporuku, uživanje je zagarantovano jer, kako kaže Bert "It's A Jolly Holiday With Marry".



Bio je ovo još jedan Top 10 dragi moji. Tema sledećeg teksta će zavisiti od trenutnog raspoloženja i inspiracije, kao i sve koje su joj prethodile, do tada vas pozdravljam uz ove melodije i želim ugodan ostatak dana.
Koje pesme Dizni produkcije su vama najdraže?

..Jer zamaka nikad dosta. :)
Hvala na čitanju,
Keti ❤


Коментари

  1. Odličan post Keti! Iskreno, jako sam se razveselila kada sam vidjela da si napisala ovakav post jer nisam još nigdje pročitala, i savršeno je *-*
    Zapratila sam tvoj blog, pa ako imaš vremena zaprati i ti moj: This is my life

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan tekst, već znaš da delimo parolu kako "nikad nisi prestar za Diznijeve crtaće"!:))) Mislim da ovde sa ozborom ne može da se pogreši, samo bih ja na prvo mesto stavila "Bella notte", takođe mnogo volim "Trnoružicu" i pesmu "Once upon a dream" - ali u staroj verziji, ne Laninoj :); dodala bih još apsolutno fantastičnu muziku iz "Aristocats" koja zaista nosi šmek Pariza...ali, koji god redosled uzeli, nema greške, Dizni je kompletna čarolija, vizuelno i muzički.:)
    Natavke "Pepeljuge" nisam gledala, jednostavno ne želim. :( Isto važi i za "Malu sirenu", ali preporučujem ti seriju, emitovala se i kod nas polovinom devedesetih (gledala na RTS-u kao mala, a imala sam i strip-specijal "Mikijevog zabavnika", kao baš zaluđema Arijelinim avanturama!), kratkometražne epizode. :)
    Jao, one mačketine sam i ja uvek mrzela...a zamisli tek posle kad je moja tetka gajila sijamske mačke, sa ekrana/slike užas izašao u realnost. Razmaženo zlo.

    Sad se setih, Sara već imala ovakvu listu (http://sarah-m-world.blogspot.rs/2016/04/melodies-of-my-favorite-world.html), pa eto još dobrih predloga, a ja bih još istakla da, po mom mišljenju, jedan od najboljih Dizni-soundtrack-ova ima "Zvonar Bogorodičine crkve". Posebno preporučujem uvodnu numeru "The Bells of Notre Dame":
    https://www.youtube.com/watch?v=c4COfl8DMB8

    i "Hellfire":
    https://www.youtube.com/watch?v=U3NoDEu7kpg

    (dok sam spremala ispit o ekranizacijama ovog romana, gledala sam razne verzije filmova i opet se "zarazila" ovom muzikom)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bilo je teško jer volim veliku većinu pesama, ali sklopih je. :) Stavila sam Laninu kao najbolje od obe verzije, u ekranizaciji mi se samo pesma dopala. Nikad nisam bila Anđin fan. Veruj mi ceo soundtrack "Aristocats" bih mogla neprestano slušati.
      Ništa nisi propustila kada si preskočila nastavke, naročito one "Pepeljugine".
      Svaka tetki čast, ali neka hvala. :D

      Sarin tekst mi i dade ideju, hvala za Hellfire. Za frankofila poput tebe, pored tako divne teme, verujem da je bilo uživanje. <3

      Избриши
    2. Nego šta, iako nijedna verzija nije sasvim verna knjizi (koja je neprikosnovena), shvatićeš već zašto, mislim da je i ovako izuzetno mračna priča, gde da deprimiraju gledaoce. :)

      Nije Dizni, mada sam ja godinama živela u uverenju da jeste, ali "Anastazija" ima VRHUNSKU muziku, posebno "Once upon a December" i Raspućinova numera.
      I, da, "Princ Egipta" isto.
      Crtaći su zakon!:)))))

      Избриши
    3. Zbog "Anastasie" sam zavolela Rusiju i ostala zasvagda zainteresovana za dinastiju i samog Raspućina.
      Obožavam "Once Upon a December", ona mi je kod crtaća u globalu uvek prvi izbor.☺

      Избриши
  3. Nisam imala prilike do sad da vidim da je neko pisao na ovu temu i veoma prijatno si me iznenadila i Boga mi, mnogo razveselila. Obožavam crtane filmove. Od najranijeg detinjstva do danas, još uvek ;) A mnogo je godina iza mene. No, ipak, rado, sa uživanjem i danas gledam crtaće. Lista ti je fenomenalna. Lično, bilo bi mi teško da napravim neku svoju, ali Meri Popins bi sa svim pesmama bila sigurno prva, kao kod tebe. Odličan post!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da vam se dopalo. Reših da danas častim dete u sebi. Nikad nisi star za Diznija, provereno. Večito magičsn. Meri je savršenstvo. Volim sve numere. Džuli je jedinstvena!

      Hvala na čitanju!

      Избриши
  4. Jao sad sam puštala ove pesme, baš si me vratila u detinjstvo.
    Ja inače imam disk sa pesmama iz Diznijevih crtaća, koje pevaju poznati pevači, pa pustim tako nekada.😆
    Moji omiljeni momenti su kada pevaju sijamske mačke iz Maze i Lunje, zatim bukvalno sve iz Olivera i kompanija, Aristocats i Robin Huda, Mala sirena i Leptica i zver.❤
    Ma sve ih obožavam.😆

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su sijamske mačke u Mazi i Lunji isto što i veštica u Snežani.
      Ceo album Meri Popins mi je u telefonu, a imam i snimak od 3 sata Dizni instrumentala tako da te razumem. :D

      Istina, svi su fenomenalni! :)

      Избриши
  5. Hello darling ja kasnim kod svih sa komentarisanjem ali evo me tu sam. Drago mi je da si napravila svoju verziju liste i volim kad razmenim različitu muziku. Za većinu sam čual ali neke čujem zaista i prvi put
    Pa let's go sa komentarisanjem
    10.Oh MORAM da pogledam princezu i žabu na lisit je samo traži vreme :)
    9.Ja nekako nikada nisam obratila dovoljno pažnje na ovu numeru iz filma Frozen. Ja volim "For the first time in forever" čuvenu "Let it go" (moja pesma hrabrosti je to) i omiljenu "Love is open door" ali moram i ovu da slušam češće :)
    8.Ovu iz knjige o džungli ne znam iskrena da budem. Ne sećam se ni filma nešto posebno ja sam bial tip devojčice koji je više voleo princeze :)
    7.Draža mi je klaisk vezija Once upon a dream ali i Lanina je prelepa :)
    6.Hakuna matata= detinjstvo. Ta pesma je himna svakog detinjstva i dokle god je tu nikada odrasti neću. Mada moram da priznam da je više volim "can you feel the love tonight" :)
    5.Isto kao i Hakuna matata i ovo je hima svakog detinjsva. Mada sam ja uvek više volela "Part of your world" to je moja lična himna :)
    4.I tu obožavam :)
    3.E ova je zanimljiva. Od svih "kalsičnih" Dizni tonova meni je ova nekako uvek bola uši. Zašto je ne volim? Ne znam koliko god otvorila sovje uho za nju ne mogu da je slušam. Ja iz Lepotice volim najviše Belle (još jedna moja himna) volim i klaičnu "Beauty and the beast" ali samo kada Selin peva ;)
    2.Bella notte= magija 💖
    1. Ja ovu ne znam :) Iz Meri Popin sam čula samo "Supercalifragilisticexpialidocious" (ta đžena je dobila Oskara samo što ej tu rečenicu izgovorila hahaha, šalim se) i "Chim Chim Cher-ee" tu znam jer ima Oskara :)
    Odličan post ja npr. volim muziku iz Pokahontas (ona ima magične) i "Zlatokose" volim "Whole new world" iz Aladina i ima tu još par fvorita ali tovj izbor je jednako divan 💖

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Popularni Postovi