Tune Of The Moment_No. 7

Decembar se bliži polovini, a ja sam pod uticajem melodija koje nisu ni malo u prazničnom duhu. Ovog puta lista je šarena, od starih melodija u novom ruhu do poneke filmske, od roka do alternative i indie nota. U svaštosluš (morala sam) sam fazonu..
  • Krenimo..

10)Lorde - "Everybody Wants to Rule the World"

Gledala sam "Igre gladi" i treći 2u1 nastavak od milja zovem whatever. E sad, drugi mi je, ruku na srce, bio ok te mi nije jasno kako mi pesma nije privukla pažnju. Čula sam je u epizodi "Plesa sa zvezdama" i postade mi sastavni deo plejliste. Od prvog "susreta" smo nerazdvojni. Original benda Tears for Fears sam čula, ali nema mi ono nešto. Nek se oni drže svog kultnog "Shout".

9)Steel Dragon - "Colorful"

Još jedan film rokerske tematike koji ima savršenu muziku. Nakon izvesnog vremena zaboravite da su lik u kožnim pantalonama i onaj koji je devedesetih imao hit "Good Vibrations" i zvao sebe Marki Markom ista osoba. Emocija ove numere i intenzitet onih "bržih" su odlično aranžirani dok su glasovi kojima se Valberg "poslužio" divni. Matijević me je naročito oduševio. Znala sam da je dobar, ali ne toliko dobar. Fantastičan.

8)Santana & Steven Tyler - "Just Feel Better"

Svaki put kada je čujem ostanem oduševljena kao da je slušam prvi put. Da me je neko pre no što sam čula pesmu pitao kakav bi tandem Stiven i Santana bili verovatno bih rekla nikakav jer istu mogućnost ne bih mogla zamisliti. Često joj se kroz godine vraćam jer je što muzički što vokalno odlična, neverovatna kombinacija.

7)Queen - "I'm Going Slightly Mad"

Kažu ljudi da je pesma nastala kao Fredijev odgovor na bolest koja ga je snašla, mene je osvojila svojom neobičnošću. Generalno ceo album odskače od svega što sam do tada navikla kada je bend u pitanju. Sama Fredijeva predanost muzici i požrtvovanost je za divljenje dok je spot za pesmu "These Are the Days of Our Lives" težak za gledanje isto koliko i Dejvidov "Lazarus". Poslednji pozdravi velikana su valjda uvek takvi, teški i genijalni.

6)Mambo Kings - "Beautiful Maria of My Soul"

Zaboravite na Banderasa ovde, glavna zvezda filma je meni uvek bio i ostao Asante. Šta mi bi da je iskopam iz naftalina nemam pojma, ali je svakako numera koja je srcu draga i uvek dobrodošla. Inače, Banderasovog brata je trebao da glumi Kevin Klajn, mnogo mi je drago što nije tako bilo. Ovaj film bez Asantea nema duše, džaba Maria, džaba sve. 

5)Sam Brown - "Stop"

Mnogo je popularnih bendova i solo umetnika osamdesetih čiji se hitovi i danas pamte, ali jedna od glavnih senzacija je upravo ova numera. Ne možete je čuti a da niste istog trena transportovani u ta dobra stara vremena i pritom pevušite, nemoguće joj je odoleti bilo da je čujete prvi ili hiljaditi put. 

4)Delta Rae - "Bottom of the River"

Ova numera bi, verujem, bila prikladnija za praznik koji ostavismo za sobom u oktobru. Tek nekoliko njihovih znam. Svaka je priča za sebe, intenzitet je uvek prisutan koji u pratnji melodija pesme mogu bez problema svrstati u spooky kategoriju. Čula sam je gde dalje do u seriji, ovog puta je u pitanju bila "Prava krv". Ne mogu se doduše oteti utisku da bi i za seriju "Salem" ovaj bend bio savršen izbor.

3)Mumford & Sons - "White Blank Page"

Više mi je nego očigledno da ću dok Hozier ne izda novi album, u predahu od njegovog prvenca kog znam napamet, uživati u pesmama Mumforda koje me uvek, ne znam zašto, sete na Škotksu i Irsku. Spoj su roka i folka kom ne možete odoleti.

2)Deep Purple - "When A Blind Man Cries"

Da mi je "Child In Time" omiljena pesma ovog benda shvatila sam čim sam je prvi put čula. Gilanove glasovne mogućnosti u njoj su pesmi čisto savršenstvo i, po meni, najbolja je numera benda generalno. Isti slučaj je bio sa ovom pesmom, pošto je prvo mesto bilo zauzeto, zasluženo je preuzela mesto druge srcu drage numere Deep Purple-a pri prvom slušanju.

1)Nick Cave - "We No Who U R" 

Nika smatram savršenstvom koje doziram, još uvek nisam odslušala svaku pesmu već lagano istražujem puštajući da me numera oduševi sasvim slučajno. Jutjub me zna u dušu do sada tako da na osnovu mojih pređašnjih muzičkih lutanja uvek vešto podmetne i poneku Kejvovu, meni nepoznatu. Volim njegovu "drskost" da bude svoj i nesputan u današnjem svetu ludila. Da bude umetnik. Za ovo vreme je poput čaja i dobre knjige, idealan. 

  • Koje su melodije vaš izbor za ovaj decembar?   
Hvala na čitanju,
Keti ❤

Коментари

  1. Super lista, raznovrsna, odlični komentari uz pesme. :)))
    Trećeplasirana je otkriće za mene, hvala, ostale znam i volim, neke baš dugo nisam slušala ("Just feel better" pre svega), pa hvala i na tom podsećanju. :*
    Iskreno, meni je bolji original grupe Rears for fears, iako Lord gotivim i slatka mi je skroz, ali njihova verzija ima dušu. :)
    "Rock star" mi je jedan od omiljenih muzičkih filmova, "Steelherat" jedan od dražih bendova, ta kombinacija nije mogla da omane. :) A može li Matijević bolje? Posle pesme "She's gone", mislim da nema limita. SAVRŠEN GLAS. :)
    Dobro je da još neko preferira Asantea!:) Divan film, divna pesma, tako setna i bezvremena.
    Od balada koje su snimili "Deep purple" najviše volim "Soldier of fortune", ova druga mi je precenjena, a "Child in time" van kategorije, više genijalnost. :)
    Sem Braun i njen hit nekad toliko slušam, da nije normalno, vrhunska stvar.

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Drago mi je da ti se dopala lista. :)
      "Soldier of Fortune" obožavam, ali za nju uvek vežem više samog Koverdejla nego bend, nekako je u mojoj glavi to samo njegova i vanvremenska pesma :D S obzirom da je u bendu Ijan odabir druge omiljene numere Deep-a je upravo "When a Blind Man Cries". Volim i "Burn" od ovih bržiš, ali "Child in Time" je za njih što je "Iron Man" za Sabath..

      Asante, nego šta! Ko može da mu odoli, da je u pitanju "Maska Zoroa" ili "Desperado" pobedu bi odneo Antonio, a ovako ostade na drugom mestu. :)
      Uvažavam ja i cenim Tears for Fears, ali ovu sam verziju prvu čula, možda je i do toga..

      Matijević je divota, a ceo album za ovaj film obožavam i često "vrtim". "Wasted Generation" mi je omiljena brzalica, a odlična balada "We All Die Young" može da parira ovoj gore navedenoj.

      Hvala na čitanju. <3

      Избриши
  3. Sjajan post. Sve pesme sam poslušala upravo i izuzetno mi se sviđaju, hvala ti što si podelila ove pesme sa nama. ☺♥

    Blog: Misseslandy

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Popularni Postovi