Tune Of The Moment_No. 8

Red bi bio da se pozabavimo muzikom, polovina meseca će na kalendaru osvanuti, neću stići ni trepnuti. Kakvo mi je muzičko raspoloženje u prvim danima 2017.? Praznična euforija je, tako reći, pre izletela kroz vrata no što je na ista ušla tako da se i plejlista brzo vratila u svoje prvobitno stanje ostavivši božićne melodije za sobom.
  •  Lista je sledeća:

 10)Avicii - "Feeling Good"

Da sebe nisam nedavno, konačno, naterala da odgledam najnoviju epizodu serije "Sense8" ne bih ni znala da je Avicii iza ove odlične obrade meni drage pesme. Do sada mi se numera dopala samo u originalu, ova obrada je pozitivno iznenađenje.

9)Glenn Miller - "Moonlight Serenade"

Instrumental koji nema šanse da niste čuli. E sad, ja ne da sam ga čula - ja sam ga vijala. Ova melodija je jedna od onih koje vam se podvuku pod kožu i nema šanse da prestanete razmišljati o istoj sve dok ne pronađete glavnog i odgovornog, autora/izvođača, pa posle na miru možete da je "vrtite" na plejlisti dok vam se ne smuči.

8)Andre Rieu - Waltz No. 2 (Šostakovič)

Ovom maestralnom violinisti se često vraćam, ne možete tek tako u zapećak gurnuti nešto što je u vama izazvalo ljubav na prvo slušanje, ali i gledanje. Način na koji ovaj virtuoz pristupa muzici, ljubav prema istoj koja zrači sa njegovog lica kao i sa lica članova orkestra je nešto što ne možete a da ne primetite. Njegovih koncerata sam se uželela nakon što sam 1. januara uživala u onom Bečke filharmonije na RTS-u.

7)Snow Patrol - "New York"

Nije sve u pesmi "Chasing Cars" ma koliko ona bila sjajna. Nađe se i neka druga, vredna pažnje, bez da čovek traži. Što je slučaj sa ovom pesmom. Jesam, i nju sam "pokupila" u TVD-u. Guilty as charged.. Hvala im na muzici, bar sam u njoj uživala dok sam čekala da Elena odluči kog brata će danas da vrti oko malog prsta..
P.S. Moram se baciti na istraživanje, ko zna kakvo blago kriju izvođači od kojih znam i volim tek nekoliko pesama.


6)Danni Nicholls - "First Cuckoo Of Spring"

Izgleda da ne mogu slušati deo TVD plejliste, a da u miks ne ubacim i poneku sa SOA soundtrack-a. Kad upadnem u "TV Series OST" mod teško se iz njega iščupam. Uži izbor sa obe liste dobije primat na plejlisti sve dok ga ne "preseče" nešto malo drugačije.

5)Santana & Alejandro Lerner - "Hoy Es Adios"

Ne znam šta me toliko privlači ovoj pesmi. Od svih latino numera koje imam na plejlisti njoj se uvek vratim i izdvojim je kao jednu od dražih, ako ne i najdražu. Sve je to tipično za mene, opet je u pitanju balada, opet nešto setno i sivo. Mislim da je, između ostalog, od ostalih izdvaja i činjenica da ne znam kako sam došla do nje niti kada. Obično znam kada sam i gde čula neku pesmu koju volim dugi niz godina. Ova numera je totalna misterija, u svakom pogledu meni posebna.

4)Van Halen - "When It's Love"

Ja sam uvek "Pera kontraš", pa ne treba da čudi što u slučaju Van Halen stajem na Semijevu stranu. Nek' je Dejvid osnova benda koliko i sam Edi, ali ja volim Hagara. 

3)Kansas - "Carry On Wayward Son"

Genijalna pesma koju sam čula davnih dana na VH1 dok su postojali segmenti rok muzike međ trenutnim hitovima. Vikend sam čekala da bih slušala/gledala top 50, svake subote od 16 do 20h. Svaki vikend nova priča. Sada se uglavnom vrte oko istog. Ukoliko nije top 50 filmskih numera onda su to hitovi 21. veka. Za sve nas, rok entuzijaste, osmišljen je VH1 Classics, ali kome on treba u osnovnom paketu kablovske?! Bitnije je imati program posvećen vestima/crnoj hronici kao da već sve nije rečeno/zacrnjeno na ostalim nacionalnim kanalima.

2)Joe Cocker - "N'oubliez Jamais"

Šta reći osim - klasika. Ovog meseca sam definitivno premotala plejlistu par godina unazad i prisetila se dobrih starih rok melodija koje su mi bile sastavni deo dana.

1)Leonard Cohen - "On The Level"

Preporučujem da sa ovim, poslednjim, Koenovim albumom krenete od početka iako sam ja ovde izdvojila, donekle veseliju, treću numeru. Ponekad mi se čini ga slušam 24/7, ali jače je od mene - album je odlična, mračna, celina. Poput Bouvijeve "Crne zvezde" Koen se oprašta već prvom numerom, po kojoj album i nosi ime, u koju je udenuo - "I'm ready, my Lord"..
Možda to samo ja uobražavam, ali mi se čini da je cela pesma, a sa njom i ceo album, njegov "Lazarus" momenat. Topla preporuka svima koji još uvek nisu preslušali.

  • Dragi moji bila bi to muzika mog januara, kako zvuči vaš?
Hvala na čitanju,
Keti ღ

Коментари

  1. Zanimljiva lista.:)
    Neka nova otkrića, pa hvala na tome.:*
    I ja sam uživala u bečkom novogodišnjem koncertu, to mi je tradicionalno najlepši način da započnem godinu.
    VH1 50 liste bile su nenadmašne, samo što su, bogami, trajale do 20 h, ako me pamćenje dobro služi.:)
    Divan omaž Koenu, večeras je u "Oko magazinu" bio jedan deo pod nazivom "Kako je umirao rokenrol 2016", sa posebnim fokusom na njega, Bouvija, Prinsa i Džordža Majkla. Naježila sam se.
    Koker je nepgrešivo dobar izbor, uvek. :)
    P.S. Dejvid Li Rot je jedan, jedini. Na Semija se nikad nisam navikla.

    ОдговориИзбриши
  2. Drago mi je da ti se dopalo i da si pronašla nešto novo. :*
    Mene je koncert oduševio, dirigentu svaka čast! Mislim da je najmlađi ikada kom je pripala čast da "vodi" tradicionalni koncert. Ne gledam TV inače, ali RTS 3 ima zanimljivu, umetničku, šemu - za svakog po nešto.
    Jao jesu do 20h, pomešali mi se lončići, sada je obično puštaju ranije, pa završi oko šest. Kad se samo setim divnih muzičkih blokova, rok klasike koju su puštali. :)
    Hvala ti što si mi rekla, upravo gledam na YT - naježila sam se i ja. Obožavam Dejvidov koncert https://youtu.be/TacjMOv6Xwo
    P.S. Kažem ja da sam "Pera kontraš" :D

    Hvala na čitanju. :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve novije za mene je bukvalno novo.:)))
      Jeste, najmlađi je i vrlo temperamentan, baš osveženje. Naravno, prelepi kadrovi Beča su posebna poslastica, uz bis koji nikad ne dosadi. Svaka im čast na održavanju tradicije!:)
      Nažalost, nemam RTS 3 (iz nekog čudnog razloga, mi sa kablovskom ga nemamo, a imaju ga oni kojima je uvedena digitalizacija, npr. moja baba koja inače "Pink" ne gasi), ali RTS 2 je nezamenljiv.:)
      Hvala tebi, pojma nisam imala da imaju svoj YOUTUBE kanal, upravo skidam emisiju - ranije su ih "kačili" na sajt, ali ta opcija je pre izvesnog vremena ukinuta.
      Ja relativno redovno gledam "Oko magazin", imaju odlične teme i otkad je Gorislav Pašić preuzeo, zaista radi odličan posao, kvalitetne emisije.:)
      Ma, kontraš sam i ja uglavnom, ali u ovom slučaju je jasno, šoumen zauvek.:)

      Избриши
  3. Jaoo... kako volim sve pjesme. Nekako si točno pogodila moju playlistu, haha <33
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post - This Is My Life

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala što podsjećaš na neke hitove na koje sam zaboravila :) I ja kada sam poslušala posljednji Koenov album osjetila sam da je oproštajni.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Popularni Postovi