Tune Of The Moment_No. 9

Februarska plejlista sačinjena je od numera koje nisam dugo slušala, ali i onih koje su otkrivene u proteklih mesec dana. Kada na neku pesmu slučajno "naletite" i ista vas na prvo slušanje toliko hipnotiše da je ne možete "izbaciti" iz glave ma koliko se trudili ne preostaje vam ništa drugo no da uživate i prepustite se melodiji.
  • Na meniju februara su sledeće melodije:

10)2Cellos - "Shape Of My Heart"

Sting je za mene u neku ruku isto što i Coldplay. Uživam u malom broju njegovih numera, uglavnom starijih. Zato i volim kada mi se sasvim neprimetno ušunja na trenutnu plejlistu. Momci koji stoje iza fenomena znanog kao 2Cellos su svakoj numeri koja im je pala šaka dali novo ruho i dokazali da u svetu muzike granice ne postoje. Na stranu to što me svaka njihova interpretacija nekog rok ili metal klasika oduševi, pa pevušim stare hitove sa novim elanom, ovde, u Stingovoj kultnoj numeri, emocija koja se prosto čuje i lebdi u vazduhu dovela je do toga da je i tekst koji prati melodiju suvišan.

9)Tom Odell - "I Know"

Kao što prošlog meseca rekoh, moram se vratiti izvođačima čiju jednu, Tomov slučaj, ili tek nekoliko numera znam i volim. Sreća pa Jutjub daje preporuke jer na osnovu starih pretraga zna šta bi vam se dopalo. Uvek mi pošalje i ono za šta ne znam da postoji.

8)Lykke Li - "I Follow Rivers"

Jedan od dokaza je i ova pesma švedske kantautorke koja pripada žanru gotik popa. Već vidim da će je zadesiti sudbina Sijine "Cheap Thrills", slušaću je dok mi se ne smuči.

7)Florence + The Machine - "Never Let Me Go"

Pesma Florens Velš koju sam prvu čula i dalje je moja omiljena i uvek joj se rado vraćam. Od tri albuma, koliko su do sada izdali, svaki je priča za sebe. Jedinstven glas svakoj pesmi daje nešto posebno i zaista mislim da sa drugim vokalom doživljaj ne bi bio potpun.

6)Soha - "Mil Pasos"

Prvo što vas natera da zastanete je ritam, dodajte mu glas i eto pesme na plejlisti, hipnotiše. 

5)Damien Rice - "The Blower's Daughter" 

Nisam gledala film. Davno sam, ni sama ne znam kako, došla do pesme i ostaje mi Dejmijenova omiljena.
Kiša pada već par dana, a ja tek sad primetih da mi je i plejlista poprimila atmosferu upravo takvog dana.

4)The Verve - "Bittersweet Symphony"

Suprotno pesmi, filma "Okrutne namere" se sećam kao kroz maglu. U sećanju mi ostade samo vožnja u poslednjoj sceni i dnevnik na mestu suvozača. No, dovoljno je da odgledate spot-trejler benda pa da se svega setite.

4)Hozier - "Sedated"

Ako sam nešto preslušala nebrojeno puta to je Hozierov album. Ova numera je trenutno u vođstvu, pored himne "Take Me To Church" to jest. Jedna njegova mora biti stalan gost plejliste jer Hozer nikad, ali nikad ne dosadi.

3)Shakira - "Hay Amores"

 
Šakiru, kao i Enrikea, najčešće slušam na njihovom maternjem jeziku. Ova numera se našla na muzičkoj kompilaciji filma "Ljubav u doba kolere" pre deset godina.

2)Alex Clare - "Damn Your Eyes"

Hvala ti Ivana na najnovijem otkriću. Cela Aleksova diskografija je, poput Toma i Lykke Li, dobila zasebnu plejlistu. Da li vas ima još ili to samo ja nakon jedne pesme ili evenualno dve slušam celu diskografiju izvođača?

1)Hamilton - "Alexander Hamilton"
 
Kada je 2009. godine pozvan na veče poezije od strane predsednika Obame većina se čudila izboru ličnosti koja je Mirandu inspirisala na hip hop album koji će sedam godina kasnije postati najpopularniji i najaktuelniji mjuzikl - Hamilton. Isplatila se i godina koja mu je bila potrebna kako bi napisao jednu jedinu pesmu, "My shot", jer je ona uz gore navedenu jedna od najpopularnijih na celom albumu.
Nisam bila u toku, kao što to obično biva, ali zahvaljujući Sari o čas posla mi je ceo mjuzikl došao na prvo mesto plejliste. Prvi mi je i jedini susret sa samim hip hopom ali je album i mnogo više od toga. Taman kad sam rešila da predahnem od cele priče uhvatim se literature za diplomski kad eto ti ekipe, u samom su centru zbivanja tj. osnivanja Kongresne biblioteke u Vašingtonu.
✷✷✷✷✷
Toliko od mene u ovomesečnoj plejlisti. Nadam se da ćete pronaći nešto po vašoj meri. Po svemu sudeći ovo je mesec balada.. Koja numera je vaš trenutni no. 1?

Hvala na čitanju,
Keti ღ

Коментари

  1. Raznovrsna melodijska "salata".:)
    Jel 2cellos behu komšije iz Hrvatske? Ako se ne varam, uskoro će gostovati u Beogradu...a jedan od članova se zabavlja sa Jelenom Rozgom!:) Uglavnom, super su, još od Apokaliptike volim dobre neoklasik-obrade pop i rok hitova. Slažem se za Stinga, stari albumi su mu uvek na mojoj listi. Coldplay mi, suprotno, nikad nije prirastao srcu, Kris je metiljav kao i bivša mu Gvinetica, sviđa mi se samo spot "Magic" i to uglavnom zbog divne Zhang Ziyi.
    Jaooooooooooo, sa ovim Odelom me jedna drugarica "udavila" pre par godina.
    Nikad čula za gotik (ne "gotski", nije arhitektura) pop :), ali za ovu Likinu pesmu znam i popela mi se na glavu pre neku godinu, iz frižidera je iskakala. Zarazno.:)
    E, Florens sam odnedavno zagotivila, tačnije, od "Doma gospođice Peregrin".:)
    Hvala za Sohu, novo otkriće, odlična stvar.
    Nikad čula za "The blower's daughter", baš mi se sviđa.
    "Bittersweet symphony" mislim da i vrapci znaju :), film sam gledala hiljadu puta (treš je, ali dobar za ubijanje vremena), a melodija je donedavno bila zvuk na telefonu mog brata, pa mi je izašla na nos. Dobra jeste.
    Da nema Hoziera, ne bi ti bila Kaća.:)
    Ovu Šakirinu, za čudo, ne znam. Super zvuči..)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šareno :)
      Jesu, komšije su. Nisam znala za Rozgu, super su mi njihove obrade, zahvaljujući obradi "Smooth Criminal" i Jutjubu su i završili u Eltonovom bendu. Jeste vala metiljav, ne zna se ko je gori - on ili bivša. Ja ga kao pojavu ignorišem, slušam samo stare stvari ove nove su im izlizale TV i radio stanice pa su mi se u startu smučile, pritom su i oni zagazili u komercijalu..
      Odgledaću spot, ja sam ti po tom pitanju poprilično "tanka".. :)

      Ja sam Odela relativno skoro "snimila", dok su svi vrteli njegovu "Another Love" ja je ni čula nisam. :D Nisam ni ja (hvala na ispravci), ali pesma se žanrovski tako vodi.. Začudilo me, ali sama pesma je zaraza teška, do pre koju nedelju nisam znala ni da bend postoji.
      Florens je divna, unikat poput Lorde. U svom je fazonu i pesme bez njenog vokala ne bi bile to što jesu. Preporučujem ti celu diskografiju, drugi album "Ceremonials" mi je naročito drag.
      Spot za "Blower's daughter" će me definitivno naterati da odgledam film. Zažmuriću na Džuliju. Tu je Džud, a i Klajv nije za baciti. :)
      Ja sam se nedavno vratila ovom hitu, film se ne sećam kad sam zadnji put gledala. Sećam se "rastanka" sa Sebastijanom i kraja.. To je manje-više to. Mogla bih obnoviti gradivo..
      Razumem foru s zvukom telefona, meni je jedno 2 godine ton bila tema iz GOT-a, pa kad sam se pre par meseci hvatala za telefon kada je radniku u knjižari zazvonio telefon. Trenutno je aktuelna Hedvigina tema, ostalo od decembra. :D
      Da znaš, Hozier ne može da mi dosadi. Nekako je uvek tu kad ne znam šta ću. Daj Bože da snimi nešto novo uskoro, pa da promenim ploču. :D
      Super je numera, više ih volim slušati na španskom. Lepše zvuči, emotivnije. Nije to džaba jedan od najlepših jezika.

      Hvala ti na čitanju tj. slušanju. :*

      Избриши
    2. Čitala sam neki njen intervju pre par dana (Jelenin), pa je pomenula da je dve godine u vezi sa Stjepanom iz 2cellos.:)
      Taj spot ("Magic") sam slučajno uhvatila na VH1 prošle godine - crno beli, priča kao u filmu "Voda za slonove", taj fazon. Cirkus i Zhang/Žang (večiti problem mi je transkripcija kineskih imena!), koju volim još od "Memoara jedne gejše" i "Kuće letećih bodeža" - Azijatkinje su mi uglavnom prelepe.:)
      Ispravka nije bila u vezi sa žanrom :), nego prevodom - ne sumnjam da postoji gotik pop, kao što ima i gotik rok (Evanescence, Negative, Rasmus, ako me pamćenje dobro služi iz srednjoškolskih dana, ovo su bili najpopularniji predstavnici) ili gotik metal, ali nikad još nisam čula da se prevodi kao "gotski", znam za gotski stil u arhitekturi i gotski roman....izvini ako grešim.
      Hvala za Florens, definitivno mi predstoji bolje upoznavanje njene diskografije.:)
      Uopšte nisam povezala da je "Blower's daughter" iz filma "Closer", koja sam glupača, o Bože!:( Gledala sam film par puta i mnogo ga volim....obavezno stavi na listu, mislim da će ti se dopasti!:))) Džulija je OK, ali meni lično Natali i Klajv dominiraju.
      "Okrutne namere" je jedan od onih tinejdž-"guilty pleasures" filmova, modernizovane i uprošćene Lakloove "Opasne veze" za američku omladinu. Površno i priglupo, al lepi glumci, šta reći.:)
      Haha, ja nikad nisam mogla da biram melodiju, što mi je dugo bilo bezveze, al sad mislim, možda je i dobro....
      I ja volim da slušam na španskom ili italijanskom, divni su i melodični jezici.:)

      Избриши
  2. Ja sam jedina koja nema pojma ko su 2Cellos, ok živim u Nedođiji definitivno :)
    Od Toma Odell-a sam čula samo jednu pemsu dopao mi se ovu nikda nisam :)
    Ovu Kykke Li sam slušala pre neke dve-tri godine sada mi je dosadila inače dobra pes,a
    Florence sam slušala ranije neke pesme dobra pevačica
    Soha je nešto za šta prvi put čujem kao i Damien i The Verve
    Aaa znam koliko voliš Hozer-a ja imam love-hate vezu sa njim, čas mi se dopada čas mi se ne doapda :)
    Nikada nisam čula ovu pemsu od Šakire ali ja volim nju da slušam obavezno puštam
    Alex Clare ima čuvenu pesmu "Too Close" koju sam volela pre dve-tri godine ovu nikda nisam čula
    Aaaa volim Hamilton ceo soundtrack, jedinstven rep mjuzikl, Lin Manuel Miranda je legendaran opevao je život čoveka kroz mjuzikl baš mi je drago što ti se dopada
    Odličan post, i odlične prepruke

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tu smo da saznamo nešto novo. :) Poslušaj njihovu obradu teme za Igru prestola.
      Dobar je Tom, preporučujem sve. Ja tek sad čula za Lykke Li, rekao mi Jutjub. :D
      Drago mi je da si čula nešto novo. Od Alex-a sam i ja znala samo "Too Close", Ivanin predlog je odličan.

      Hvala ti na slušanju i na Hamiltonu. :*

      Избриши
  3. Ivana se kasno javlja, jer bukvalno ne zna gde joj glava, a gde rep, jedino što stignem je kratko slikanje i eventualno neki post nedeljom popodne, jedva ugrabim priliku i da čitam u cugu.😢
    Izvinjavam se na rentu, pritislo me učenje.😆
    Elem, meni se sa Alexom ista stvar desila, kao i sa izvođačima poput Keaton Hensona, Hoziera, Ed Sheerana i Emili Sande i Hurts, čula sam jednu pesmu i skinula kompletan album, kod mene su retki izvođači, koji me na to nateraju, bukvalno se sećam samo ovih, koje sam nabrojala i to na samom početku njihove karijere.
    Ja se već mesec dana po ko zna koji put drogiram Hozirom, pa i pomenutom numerom, da ostale ne nabrajam, zatim sa novim pesmama Ed Sheerana i još po kojom starom i to je to, nemam živaca ni za šta drugo.😆

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne izvinjavaj se molim te, sve razumem. Takva mi je bila cela prošla godina. Želim ti sav uspeh. :*

      Hoziera i kad prestanem slušati na neko vreme čujem jednu pesmu slučajno i posle moram čuti sve do jedne. :) I meni je trenutni izbor tanak, vrtim ih 24/7 i baš mi paše.
      Hvala ti na čitanju/slušanju i hvala za Alex-a. :*

      Избриши

Постави коментар

Popularni Postovi