Tune Of The Moment_No. 12

Stigosmo do još jedne plejliste, kako sam ubeđena da jedino nju nisam zapostavljala tj. da sam je redovno objavljivala, ista danas predstavlja godinu trenutnog muzičkog raspoloženja koje bi možda i vama bile interesantne. Kako uvek volim da otkrijem nešto novo drago mi je ako je neko od vas putem mojih plejlista čuo i zavoleo nešto novo. Maj je bio kombinacija starog i novog, neke od pesama su trenutno popularne po prvi put sam čula upravo ovog meseca.
  • Numere su:

10)Chet Faker - "No Diggity"

Original je obrađivan nebrojeno puta, kada je ova pesma u pitanju one su mi i interesantnije, svaki izvođač doda nešto svoje i pesma dobije totalno drugačiji vajb. Jedna od omiljenih verzija mi je ona PostmodernJukebox-a, ali i ova nije razočarala, te mi je na listu dodala novog izvođača što je uvek dobra stvar.

9)Ruth B. - "Lost Boy"

Ponekad imam osećaj kao da me poslednju obaveste o trenutnim hitovima. Ovu pesmu sam čula na radiju, redak slučaj sam po sebi, nekako sam u poslednje vreme izgubila tu naviku i retko kad slušam radio stanice, ali eto i tu se nešto uvek "ulovi".

8)Hooverphonic - "Mad About You"

Volim kad me Jutjub podseti na neku pesmu koju sam slušala pre mnogo vremena. Kako nemam naviku da "čistim" istoriju pretrage na kanalu s vremena na vreme neka stara, davno zaboravljena, numera "iskoči" u prvi plan.

7)Nick Cave & PJ Harvey - "Henry Lee"

Iako uvek na prvo mesto stavim Nikov duet sa Kajli Minog kao jednu od omiljenih saradnji ova numera sa PJ Harvi mi je takođe jedna od Kejvovih omiljenih. Isidora me je svojim tekstom setila na ovog neobičnog umetnika, a samim tim i na njegove numere kojima se uvek rado vratim.

6)Nina Simone - "Sinnerman"

Ušetala je Nina na plejlistu sa poslednjom epizodom druge sezone Šerloka i nema naznaka da će mi uskoro dosaditi. Neobično je bilo u seriji čuti bilo koju pesmu s obzirom na činjenicu da je u svakoj epizodi isključivo muzika same serije. Ne računam "Stayin' Alive" i "I Want To Break Free", i više su no prikladne za glavnog negativca.

5)Damien Rice - "9 Crimes"

Rajs je po svemu sudeći odličan izbor ukoliko ste željni nota koje će vas umiriti i na tih nekoliko minuta sve pauzirati. Melodije poput onih u njegovim pesmama mene uvek opuste pre no što me deprimiraju, što bi verujem pojedini mogli da mu zamere.

4)Imagine Dragons - "Nothing Left To Say"

Volim da se vratim starim muzičkim "opsesijama", a pre nekoliko godina ovaj album grupe Imagine Dragons je upravo to i bio. Danas mi je, kao što je i tada bilo, nemoguće odabrati omiljenu pesmu sa albuma, svaka je savršena na svoj način.

3)Ed Sheeran - "Galway Girls"

Opet Ed.. Zahvaljujući njemu sada mi se opet gleda "Bruklin", a ko i ne bi pomislio na Serše Ronan kad se pomene Irska. Taman sam rešila da album stavim na stand by kad eto ti spota..

2)Groove Armada - "Think Twice"

Naravno da svakog meseca nešto "upecam" slučajnim lutanjem, maj tom pravilu nije bio izuzetak i eto nam još jedne, meni, nepoznate i nove pesme. Lutanje u potrazi za novom muzikom, uživanje koje je svega klik udaljeno od vas.

1)Chet Baker - "Almost Blue"

Uz ovo savršeno ide čaša vina/šolja čaja dok napolju pada kiša. Da se zagledaš u prozor i na nepunih osam minuta zaboraviš na svet oko sebe.
  • Toliko od mene za majski muzički segment. Nadam se da će vam se nešto od ponuđenog dopasti. Nove preporuke su uvek dobrodošle tako da mi slobodno pišite o soundtrack-u svog trenutnog raspoloženja.
Hvala na čitanju,
Keti ღ

Коментари

  1. Meni uvek otkriješ toliko toga novog, s obzirom da sam naklonjenija malo "tvrđem" zvuku i sasvim konkretnim decenijama, tako da ću danas redom preslušavati predloženo.:)
    Sa liste sam čula jedino Nika & PJ, ali možda sam još koju nego ne znam po naslovu, videćemo.
    Meni je "202" uključena barem tri sata dnevno, imaju sjajne emisije i muziku uopšte, verovatno jedina radio stanica na kojoj u podne mogu čuti Twisted sister ili AC/DC, da ne pominjem raznovrsnost tema (kultura, aktuelnosti, sjajni gosti) koje obrađuju, tako da je upravo to moja preporuka, u njihov se repertoar slepo uzdam. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da mogu da preporučim i otkrijem nešto novo, i sama volim da čujem nešto novo i ne nužno blisko onom što obično slušam. :)
      Od radio stanica ja slušam jedino Karolinu, puštaju sve što mi paše + jedini prekid programa tj. muzike prave na 5 minuta svakog sata za vesti, sve ostalo muzika. Zaluta i neka Selena Gomez, ali to je svake prestupne. Di i Twisted Sisters, evo sad pevušim "We're Not Gonna Take It".. :D
      Hvala na preporuci i slušanju :*

      Избриши

Постави коментар

Popularni Postovi