Tune Of The Moment_No. 13

Ovomesečna plejlista osvrnuće se na neke od meni dragih, davno slušanih, pesama. Hoće to kad u plejer staviš folder nazvan strano, setih se tada da su sve do jedne slušane poslednji put pre nekoliko godina, jer zaboravim na shuffle usled čega sam neprekidno u muzičkim etapama. Današnja slobodno može imati podnaslov srednja škola, pa da vidimo koje su to numere koje imaju primat kada ih ima više od hiljade.
  • Numere su:
10)Nicole Kidman & Robbie Williams - "Something Stupid"

Napisana od strane Karsona Parka i snimljena '66. godine kao duet bračnog para Park numera je stekla na popularnosti kada su je godinu dana kasnije snimili Frenk i Nensi Sinatra. Pesma će se na top liste vratiti 34 godine kasnije kada su svoju verziju iste snimili Robi i Nikol. Ma koliko mi verzija iz '67. bila draga, svaka numera Frenka Sinatre je moj vid meditacije i povratka balansu, gore navedenu sam prvu čula i zavolela.

9)Patrick Swayze - "She's Like The Wind"

Nisam gledala onu sramotu od rimejka, na pamet mi ne pada. Trejler je dovoljan da se zapitate ZAŠTO?! Van svake pameti je bilo i pokušavati, propali pokušaj znan kao "Footloose" ala 2011. dovoljan je dokaz da se takvi poduhvati ne isplate. Razumem da je to kombinacija nemam ideju + novo ruho staroj priči za novu, mladu, publiku. Sve je to meni jasno. No, da pojasnim zašto je, po meni, svaki rimejk ovog tipa promašaj..
Kako Patrik tako i Kevin imaju tu sreću/nesreću da će ostati upamćeni po ulogama Džonija tj. Rena. Možeš da zameniš Arijel tj. Lori Singer sa tada IT devojkom Džulijen Houg, ali sve će to naposletku izgledati bledo, lišeno onog što originale čini posebnim i značajnim - vreme u kom su nastali. Ma koliko verodostojno rekreirali atmosferu osamdesetih duh joj je nemoguće uhvatiti.
Džoni je samo jedan, a ime mu je Patrik Svejzi.

8)The Proclaimers - "I'm Gonna Be (500 Miles)"
 
Svojom današnjom listom Sara je predstavila odličan izbor feel good pesama, nisam mogla, a da se ne setim ove numere. Nedavno sam je čula u nekom filmu i od tada mi je prvi izbor za popravljanje raspoloženja. Posle ovog gunđanja na rimejk treba mi nešto da me razmrda. Ukoliko zateknete sledećeg meseca Top 10 listu starih đuskavaca nemojte se iznenaditi. Sara neće zameriti što "mažnjavam" temu.

7)Vaya Con Dios - "Sally"

Verujem da sam mnoge odlične pesme ovog benda propustila, ali od kako sam ih prvi put čula "zapela" sam za nekih desetak numera i na tome i ostala. Ova me već sa prvim taktovima seti na šezdesete.

6)The Kelly Family - "Fell In Love With An Alien"

Nekadašnji stalni gost plejliste sada se našao u ulozi povratnika. Uvek je dobro setiti se pesme koja je imala ono nešto kada ste je prvi put čuli.

5)The B-52's - "Love Shack"

Sreća pa je feel good pesama mnogo, nisam samim tim mogla ovu da preskočim. Prava letnja, ne možeš, a da ne zapevaš.

4)Laura Branigan - "Self Control" & "Gloria"

Retko kada ne mogu da odaberem između omiljene pesme jednog izvođača. Prva je nekako uvek bila tu, ne znam ni kada ni gde sam je prvi put čula, moguće da je VH1, a drugu volim od prvog gledanja "Flashdance-a" i ne mogu a da se ne setim scene iz filma koju je pratila kad god je čujem.

3)The Hooters - "Johnny B"

Verovatno je da se ova numera našla na nekoj od prethodnih listi, nisam sigurna, ali pretpostavljam. Ukoliko je tako nije zgoreg "ponoviti gradivo".

2)Urge Overkill - "Girl, You'll Be A Woman Soon"


Nisam gledala film, a da nešto mi se i ne žuri. Pesma je međutim odavno na plejlisti. Konačno sam prestala da me asocira na alarm. Izgleda da nikad neću naučiti da pesmama koje su mi drage ne smem dati da me bude..

1)The Doors - "Hello, I Love You"


Ubedljivo jedan od "najzaraznijih" ritmova. Šta mi drugo preostaje no da pratim melodiju zviždukom.
  • Toliko od mene za ovomesečnu listu. Ukoliko i sledećeg meseca budem u svojim muzičko srednoškolskim danima očekujte da će opet u pitanju biti vremeplov, doduše kod mene je prošlost vazda aktuelna, tek se ponekad muzički odmetnemo u 21. vek. Riskantan je to potez, ako mene pitate. ☺

Hvala na čitanju,
Keti ღ

Коментари

  1. Genijalna, savršena lista!:)))))
    Bukvalno sve ove pesme obožavam, mnogo ti hvala što si me podsetila na neke od njih. Isto su mi pojedine baš obeležile tinejdžersko doba.
    Odlično pamtim kada se obrada "Something stupid" pojavila, "Huper" je pisao o tome spekulišući, naravno, jesu li se Robi i Nikol smuvali; Kidmanova je prijatno iznenadila glasom, a odveli su me i do originala (barem ga tako posmatram) Sinatrinih.
    Hvala na svim pratećim informacijama, npr. pojma nisam imala da je snimljen rimejk "Footlose"-a, niti bih, doduše, gledala taj nepotrebni "uradak". "She's like the wind" je jedna od "MOJIH" pesama, veoma ličnih, dovoljno.:)
    Možda misliš na film "Beni i Džun" sa Džonijem Depom, sećam se da je baš iz njega ova numera, presladak film, obavezno potraži ako nisi gledala.:)
    Obožavam Vaya Con Dios, mama je imala njihove pesme na jednoj kaseti koju je često slušala kada sam bila sasvim mala, tako da su mi praktično među prvim zvucima iz detinjstva. Najdraže su mi "Just a friend of mine" i "I don't wanna know".
    Hahaha, jao, otkad nisam slušala Kelly family, ovo je bilo hit u mojoj petnaestogodišnjoj fazi i nekom neo-hipi loženju.:) Dobra stvar.
    Totalno zarazna, jeste da meni ovaj bend malo preteruje sa tim "cartoonish" fazonom, ali da su pevljivi i vuku na igru, jesu, pošteno, plus pevačica ima odličan glas.
    Obožavam Lauru i "Self control" mi je posebno jedna od najdražih pesama, a tek spot...
    "Johnny B" veoma često slušam, spot je sjajan takođe, na listi je dugo za "Priče o pesmama".
    Nostalgija, šta drugo da kažem.:)
    I o "Doors"-ima, kao i mojoj ljubavi prema Morisonu, tek je suvišno, raspisaću se, uglavnom, pogodila si mi ovom listom u centar dobrog raspoloženja, hvala.:))))*

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post 😊
    Većinu numera nisam čula ti si mi uvek jubox kad nemam šta da slušam.
    Baš volim Nikol i Robija, hvala na podsećanju 💖

    ОдговориИзбриши
  3. Wow!Prvi put sam na tvom blogu.Moram priznati da je prelep.Nov sam bloger tako da bi mi znacilo ako mozes da se uclanis u moj blog!

    my-life-story-1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Popularni Postovi